Europa-Kommissionen har udsendt en ny strategi for samfundsansvar (CSR), der løber frem til 2014. Strategien skal blandt andet understøtte EU's egen 2020-strategi for intelligent, bæredygtig og inkluderende vækst. (se links i bjælken til højre). Der bliver i strategien lagt vægt på at arbejdet i EU skal være i tråd med internationale principper og standarder m.v., herunder både FN's Global Compact og den vejledende internationale standard, ISO 26000 og FN's vejledende principper om virksomheder og menneskerettigheder.
Vækstforum i region midtjylland afdækkede gennem et forprojekt i foråret 2011, hvordan C2C kan styrke virksomhedernes innovationskraft, produktivitet og konkurrenceevne. Gruppen leverede en indstilling til vækstforums møde d. 8. juni 2011, hvorefter der søgtes efter en operatør. D. 25. oktober godkendte Vækstforum at projektet kan gå i luften med indgangen til 2012. Denne side formidler mellemregninger, samler links, arrangementer m.m.indtil operatør overtager opgaven.
mandag den 31. oktober 2011
Europa-Kommissionen udsender ny strategi for CSR
I en ny strategi lægger EU-Kommissionen op til et øget fokus på samfundsansvar. Det sker med udgangspunkt i både virksomhedernes og samfundets interesse og byder blandt andet på en ny definition af CSR og en række nye initiativer. Definitionen lyder: "the responsibility of enterprises for their impacts on society" eller "virksomheders ansvar for deres påvirkning af samfundet" på dansk. Se også Samfundsansvar.dk
mandag den 24. oktober 2011
Vugge til vugge-tankegang smitter grønt af på danske virksomheder
Stadigt flere danske virksomheder satser på det grønne produktionskoncept 'vugge til vugge'. Det sikrer nytænkning og arbejdspladser, lyder det fra fagfolk og eksperter.
Stadigt flere danske virksomheder lader sig inspirere af den bæredygtige produktionsform, der groft sagt går ud på, at produkter fra starten skal designes, så de ikke belaster miljøet, efter at de har udtjent deres funktion.
Artiklen kan læses på "Ingeniøren".
Se iøvrigt dette link, der viser en lang række certificerede produkter. Linket kan også findes under linksamlingen i bjælken til højre i skærmbilledet.
Stadigt flere danske virksomheder lader sig inspirere af den bæredygtige produktionsform, der groft sagt går ud på, at produkter fra starten skal designes, så de ikke belaster miljøet, efter at de har udtjent deres funktion.
Artiklen kan læses på "Ingeniøren".
Se iøvrigt dette link, der viser en lang række certificerede produkter. Linket kan også findes under linksamlingen i bjælken til højre i skærmbilledet.
Fremtidens produkter designes til genbrug
Forbrugerbladet "Tænk" har i dette nummer en artikel om Cradle to Cradle med henvisninger til Fords U-bil, Gabriel, Dansk møbelstoffabrikant, træproduktion uden træ m.m.
mandag den 10. oktober 2011
Building Green
1100 vil til Building Green. MILJØTEKNOLOGI. Emner som Energioptimering, Skybrud og klimatilpasning, Cradle to Cradle, Grøn Innovation i Arkitektur og Bæredygtigt byggeri i globalt perspektiv har appeleret til mere end 1000 mennesker, som har meldt deres ankomst til den gratis konference i København.
En ny slags landbrug - Pig City
En ny slags landbrug
Pig City er en ny måde at tænke storlandbrug på. Her sammen-tænkes svineproduktion med tomatgartneri. Grisene sørger for energiproduktionen. Projektet har fredag 7. 10.11 modtaget FDB's innovationspris. Pig City er en ny type storlandbrug, der sammen-tænker globale klimaforan-dringer og lokale miljøproblemer med en bæredygtig fødevare-produktion. Projektet frem-sætter en lang række løsnings-forslag for det industrialiserede storlandbrug, hvad angår miljø, arkitektur, dyrevelfærd og miljøteknologi.
I Pig City kombineres en svineproduktion med et tomatgartneri, idet gartneriet kan udnytte overskydende varme, el, CO2 og næringsstoffer fra grisene. Faktisk går der så meget energi til spilde fra svineproduktionen, at gartneriproduktionen fungerer helt uden at få tilført energi udefra. Der opstår således en synergi mellem de to produktioner – til gavn for både bedriftens nærmiljø, det globale klima og virksomhedens økonomi. Det er første gang FDB uddeler Den Grønne Idépris.
Abonner på:
Opslag (Atom)