Et gennembrud for Cradle to CradleTankesættet bag Cradle to Cradle er for alvor ved at vinde fodfæste i Danmark og resten af verden. Direktør Martin Fluri, Vugge til Vugge Danmark, giver her en status på projekter og fremtidsudsigter. Fra interviewet med Martin Fluri, lyder det bl.a.:
Hvilke internationale og danske projekter er nu i kikkerten?”Det største og mest langsigtede projekt, vi har arbejdet med i Danmark, er Mærsk Line’s udvikling af Cradle to Cradle målsætninger for deres skibs- og containerproduktion. Mærsk arbejder i den forbindelse blandt andet med at skabe lukkede kredsløb for deres anvendelse af højkvalitets stål.”
COWI's mødepavillion, bygget på Cradle to Cradle principper
I dag ender stålet fra Mærsks skibe og containere i skrotbunker rundt omkring i verden uden skelen til kvalitet og værdi.
”Hvis Mærsk Line tager ansvar for hele stålkredsløbet, vil deres skibe stige i værdi, når de bliver skrottet, fordi stålets kvalitet og værdi holdes i et kontrolleret flow. Desuden vil recirkulationen af containerstålet betyde, at verden spares for store mængder af mineret jernmalm, kul, kobber og CO2.”
Hvad er næste skridt?Martin Fluri ser i 2012 specielt frem til Region Midtjyllands nye Cradle to Cradle-projekt. Regionen har i første omgang afsat 12,5 millioner kroner til udbredelse af konceptet. Som en del af projektet tilbyder regionen interesserede virksomheder og offentlige organisationer hjælp til udformning af en handlingsplan med afsæt i Cradle to Cradle-principperne.
”Projektet sigter blandt andet mod at igangsætte en Cradle to Cradle-udvikling i 40 virksomheder og 5 byudviklingsprojekter over de næste tre år. På den måde tager Region Midtjylland skeen i egen hånd og forbereder deres virksomheder og kommuner på nye tider med helt andre udfordringer omkring ressourceoptimering og intelligent udnyttelse af tekniske og biologiske næringsstoffer.”
Vækstforum i region midtjylland afdækkede gennem et forprojekt i foråret 2011, hvordan C2C kan styrke virksomhedernes innovationskraft, produktivitet og konkurrenceevne. Gruppen leverede en indstilling til vækstforums møde d. 8. juni 2011, hvorefter der søgtes efter en operatør. D. 25. oktober godkendte Vækstforum at projektet kan gå i luften med indgangen til 2012. Denne side formidler mellemregninger, samler links, arrangementer m.m.indtil operatør overtager opgaven.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar