torsdag den 26. april 2012

Ansvarlig vækst, Regerings udspil for virksomheders samfundsansvar


Regeringen har som målsætning, at vi i fællesskab får lagt den økonomiske krise bag os og skaber grundlaget for ny ansvarlig vækst og beskæftigelse. Krisen har skærpet behovet for at holde fokus på ansvarlighed og samfunds- ansvar, når det gælder udfordringer i form af klimaforan- dringer, knaphed på naturressourcer og overtrædelse af menneskerettighederne – både hos virksomheder, investo- rer, forbrugere og i det offentlige.
Se hele udspillet her

Blandt andet skriver man:


Nye grønne forretningsmodeller
Regeringen vil støtte udviklingen af nye grønne forretningsmodeller. Det vil regeringen konkret gøre ved at:

Støtte en videreførelse af Green Ship of the Future, der er et åbent partnerskab mellem virksomheder, erhvervsorganisationer, forsknings-, uddannelses- og vidensinstitutioner og offentlige myndigheder. Formå- let er at gennemføre projekter, der bidrager til at ned- bringe emissioner fra transport med skib ved udvikling af miljø- og energieffektive maritime teknologier og systemer.

Hjælpe virksomheder i vækst med at udvikle grønne og innovative forretningsmodeller. Samtidig udvikles et konkret værktøj om miljø, design og produktion til Væksthusenes Væksthjul, der skal bidrage til, at flere danske virksomheder indtænker bæredygtighed i innovation og produktion. 

Udvikle et instrument i regi af Fornyelsesfonden, der konkret kan understøtte virksomhedernes udvikling og implementering af innovative grønne forretnings- modeller. Formålet er gennem forretningsudvikling at forbedre virksomhedernes indtjening og konkurrence- evne for derved at skabe øget vækst og beskæftigelse i Danmark. Initiativet vil derudover fremme en grøn omstilling af danske virksomheder.

Facilitere Tænketanken for bæredygtigt forbrug og grønne forretningsmodellers arbejde med et idékata- log, der kan give inspiration til bl.a. virksomheder, der vil arbejde med bæredygtigt forbrug og produktion.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar