mandag den 15. oktober 2012

Rethink Business, tag del i den cirkulære økonomis fremstød

Vær opmærksom på, at mange af denne blogs indlæg kan genfindes på Rethink Business, der nu er den praktiske hjemmeside for Region Midtjyllands projekt  - "Cradle to Cradle som forretningsudvikling"

Baggrund for Rethink Business

Region Midtjylland har gennem en årrække været opmærksom på, hvordan små og mellemstore virksomheder kan støttes i omstillingen til nye forretningsmodeller med afsæt i cirkulær økonomi for at skabe vækst. En undersøgelse blandt 500 af regionens virksomhedsledere viste, at mange var bevidste om behovet for at omstille sig til en intelligent og bæredygtig vækst, men de færreste havde kapacitet til at håndtere de nye markedsvilkår og lovkrav, som besværliggør omstillingen.
Vækstforum i Region Midtjylland gik skridtet videre og undersøgte, hvordan den cirkulære forretningsmodel kan styrke virksomheders innovationskraft, produktion og konkurrenceevne. Resultatet er en treårig samarbejdsaftale og resultatkontrakt med folkene bag Rethink Business om at skabe vækst i virksomheder og kommuner gennem tankesættet bag cirkulær økonomi.

 

Hvad er Rethink Business

Vi er i en tid, hvor stadig flere milliarder mennesker på jorden med stadig højere levestandard skaber et hidtil uset pres på råstoffer og ressourcer. Resultatet er markante prisstigninger på ressourcer og udpining af begrænsede råstoffer, samtidig med at affaldet hober sig op. Skal vi oprette det eksisterende ressourceforbrug og bevare den høje levestandard, er det nødvendigt med systematiske ændringer og et gennemgribende holdningsskifte. Vi har brug for en ny industriel revolution for at bevare fremtidens ressourcer.
Rethink Business – join the circular economy revolution er et banebrydende dansk initiativ, der har taget lederskab i at skabe den revolution, der skal til for at imødegå ressourceudfordringerne og miljøproblemerne. Med fokus på udvikling og bæredygtighed demonstrerer Rethink Business, hvordan cirkulær økonomi kan skabe innovation, ny vækst, nye arbejdsplader og merværdi for hele samfundet.
Visionen er at gøre Danmark til det første land i verden, der på en bæredygtig og innovativ måde omstiller til cirkulær økonomi og løser fremtidens udfordringer med sparsomme ressourcer og stigende priser på råvarer.
I Danmark er vi mestre i nytænkning, og vi skal nu og fremover leve af at eksportere viden til hele verden. En omstilling til cirkulær økonomi kræver en ny industriel revolution. En revolution skabt af engagerede kræfter på tværs af virksomheder, industri, offentlige institutioner, organisationer, græsrodsbevægelser, undervisningsinstitutioner, myndigheder, politikere og privatpersoner, der står sammen om at sikre den danske økonomi til fremtiden og gøre Danmark til et lysende eksempel for resten af verden.
I løbet af et år vil Rethink Business mobilisere mere end 1.000 privatpersoner og 100 virksomheder, græsrodsbevægelser og politikere. Der er brug for din hjælp til at sikre fremtiden, så tag del i den Cirkulære Økonomiske Revolution og bevar morgendagens ressourcer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar